Jam Spot in 't Hommelhof

Image
Kartje Kilo Festival Dranouter Jam Spot

Festival Dranouter pakt voor het 50-jarig jubileumfeest uit met een nooit eerder vertoond concept: een 'Jam Spot' met bijhorende 'Instrumentenvestiaire'! Het is de eerste keer dat een festival met dergelijk initiatief op de proppen komt. Zo krijgen alle muzikale festivalgangers de kans om deel te maken van dit verjaardagsfeest. Breng dus zeker je gitaar, viool of dwarsfluit mee naar Festival Dranouter 2024!

 Voor wie muzikaal is aangelegd en zelf eens wil optreden op Festival Dranouter 2024, is de gloednieuwe 'Jam Spot' the place to be! De Jam Spot en de bijhorende 'Instrumentenvestiaire' zijn dit jaar de blikvangers bij themabar 't Hommelhof, in samenwerking met Leroy Breweries, één van de 8 themabars van Festival Dranouter 2024.

Oproep: neem je instrument mee naar Dranouter

Een extra dosis samenhorigheidsgevoel op de festivalweide van deze jubileumeditie! Tijdens de beginjaren van het festival vonden er vaak spontane jam sessies plaats op zowel de weide als op de camping. Ook tijdens de laatste edities duiken er jam sessies op in Eetcafé 't Folk of voor de plaatselijke bakker. Muziek brengt mensen samen. Bovendien spelen heel wat Festival Dranouter-gangers zelf een instrument.

Het staat nu al vast: de 'Jam Spot' wordt een schot in de roos! Neem dus zeker je gitaar, accordeon of blokfluit mee naar het festival om in de Jam Spot samen met andere festivalgangers te jammen.

Instrumenten bewaren in de 'Instrumentenvestiaire'

Festivalgangers hoeven zich geen zorgen te maken over hun geliefde instrument: naast de Jam Spot biedt het festival ook een Instrumentenvestiaire aan. Op deze plek kan je je instrument veilig achterlaten wanneer je de rest van het terrein wil verkennen. 

  • Bij het afgeven van je instrument in de vestiaire, vul je een kort document in dat jou registreert als eigenaar.
  • Daarna zorgen de vrijwilligers van de Instrumentenvestiaire voor jouw instrument, zodat jij van een zorgeloos festival geniet.
  • Heb je zin om te jammen, dan haal je eenvoudigweg weer je instrument op
  • De Instrumentenvestiaire sluit dagelijks om 00u30.
  • Je instrument kan in de Instrumentenvestiaire verblijven tot en met zondag 4/08 om 00u30. 

Gastheren Dave & Alistair 

Niemand minder dan Dave & Alistair, de eiige Dranouter-tweeling, is de host van de gloednieuwe Jam Spot. Je (her)kent ze misschien wel van op Festival Dranouter 2023. Deze twee figuren van onze eigenste, populaire straattheateract streven naar 'meer folk op Festival Dranouter'. Met hun aankondiging van het nieuwe podium De Koer en deze Jam Spot, is hun missie alvast geslaagd. Dave & Alistair leveren bij de Jam Spot straattheater af van de bovenste plank. Ambiance gegarandeerd!

Met de animatie bij themabar 't Hommelhof lost Festival Dranouter al een tipje van de sluier over de food & drinks line-up. Binnenkort volgt de rest!

 

Image
Kartje Kilo Jam Spot Festival Dranouter 2024

Aftellen naar #dranouterfest24

Editie 2024 belooft één groot feest te worden! Festival Dranouter - 50 Years Of New Traditions vindt dit jaar plaats op 2-3-4 augustus 2024.

  • Op de line up: Suzanne Vega, Brihang, Het Zesde Metaal, Stavroz, Spinvis, Villagers, The Waterboys, Froukje, Kila, Portland, Mooneye en veel meer.
  • Dankzij Nordic Focus ontdek je de allerbeste folkbands uit het Hoge Noorden.
  • Kindjes beleven de tijd van hun leven met Kapitein Winokio, de sprookjesachtige muziekvoorstelling 'Pipa Polo', de fantasierijke dans-en-zangshow 'Ik en den Theo', kinderfuiven, instrumentenateliers...
  • Wie uitkijkt naar de feestjes, kan zich helemaal laten gaan met Goose, Jeroen Delodder, DJ Vega (Stikstof), Compact Disk Dummies, Fanfara Station, Gallowstreet...