Foto-Expo Dranouter

Wandel door dorp & fotoarchief van 50 jaar Festival Dranouter

50 edities van Festival Dranouter: da’s 5 epische decennia van muziek, festivalgekte en véél foto’s.

Speciaal voor dit gouden jubileumfeestje laat Festival Dranouter deze zomer haar fotoarchief op je los, in een originele tentoonstelling doorheen het muzikaalste dorp van Vlaanderen. Jij bent de special guest die doorheen deze wandelexpo de wilde hoogtepunten en de zotte transformatie van dit legendarische festival ontdekt. De rock ‘n roll fotomontages die je onderweg tegenkomt zinderen harder na dan een set van ZAZ of Bart Peeters.

Praktisch

Vier mee met de jubileumeditie  '50 Years Of New Traditions' dankzij de originele 'Foto-Expo Dranouter'!

'Foto-Expo Dranouter' is doorlopend te bezoeken van vrijdag 28/06/2024 t.e.m. zondag 8/09/2024 doorheen het dorp Dranouter.

Berg op, berg af, stap na stap word je ondergedompeld in 50 jaar muzikaal avontuur van dit authentieke festival met een serieuze hoek af. De foto's sleuren je mee op een rebelse tijdreis vol hippies, baarden en prettig gestoorde verhalen. Zorg ervoor dat je je camera bij hebt, want de panorama's zijn net zo adembenemend als het Antwaarps van Wannes Van De Velde of het engelengezang van Laïs. May the folk be with you!
 

Image
foto-expo dranouter

Datum

'Foto-Expo Dranouter' vindt plaats van vrijdag 28/06/2024 t.e.m. zondag 8/09/2024.

Dit fotoparcours is doorlopend te bezoeken.

Vergeet niet om je persoonlijke Festival Dranouter Belevingsbox (incl. uitgestippelde wandelroute) af te halen aan de start: Dikkebusstraat 234 - 8950 Dranouter.

Prijs

Voor je met je familie of vrienden begint aan dit fotoparcours, moeten we eerst checken welk type festivalganger jij bent. Ben je eerder fan van Dranouter Classics? Of toch van party, beats & roots? Of ben je een folk & trad-lover? Of ben je nog nooit naar het festival gekomen en wil je je laten verrassen?

Afhankelijk van de uitkomst krijg je een persoonlijke Festival Dranouter Belevingsbox. Met daarin: de uitgestippelde route, weetjes en op maat geselecteerde Festival Dranouter-gadgets.

Locatie

Je persoonlijke Festival Dranouter Belevingsbox kan je doorlopend ophalen aan Dikkebusstraat 234 - 8950 Dranouter. Deze locatie is de start van 'Foto-Expo Dranouter'.

Dit is het adres van de burelen van Dranoeter vzw & Muziekcentrum Dranouter, recht tegenover de festivalweide.

Image
Festival Dranouter Ongefilterd  Kampeer life
Image
Festival Dranouter Ongefilterd live optreden
Image
Festival Dranouter Ongefilterd festivalterrein 1987.
Image
Festival Dranouter Ongefilterd kinderen - kerk

FAQ

Hoe lang duurt de tocht?

De wandeltocht is zo'n 4 kilometer lang. Ondertussen ontdek je het fotoarchief van 50 jaar Festival Dranouter, in tal van creatieve opstellingen. 

Waar kan ik parkeren?

Er is een grote, gratis parking op de koer achter Eetcafé 't Folk / Muziekcentrum Dranouter.

Adres: Victoriastraat 3, 8950 Dranouter

Is er voor / na de fotowandeling een mogelijkheid om iets te eten of drinken?

De start en aankomst van 'Foto-Expo Dranouter' bevindt zich aan de burelen van Dranoeter vzw, de organisatie achter Festival Dranouter. 

In hetzelfde gebouw bevindt zich o.a. restaurant Eetcafé 't Folk (incl. permanent toegankelijk dakterras), concertwerking Muziekcentrum Dranouter en indoor spelletjesparours De Klankmakerij.

Opties genoeg dus om er een extra plezante Dranouter-dag van te maken.

Eetcafé 't Folk

Muziekcentrum Dranouter

De Klankmakerij

Waar kan ik de wandelroute vinden?

De uitgestippelde wandelroute zit in je persoonlijke Festival Dranouter Belevingsbox.

Die kan je doorlopend ophalen aan Dikkebusstraat 234 - 8950 Dranouter. Deze locatie is de start van 'Foto-Expo Dranouter'.

 

Is de tocht buggy- en/of rolstoeltoegankelijk?

Dranouter is een heuvelachtig, landelijk dorp. Prachtig, maar niet altijd evident voor mensen met een buggy en/of rolstoel.

De wandelroute omvat zo'n 3 kilometer, waarvan 1 kilometer op onverharde wegen en/of door bosrijk gebied. Afhankelijk van het weer, zullen niet alle stukken van de wandelroute optimaal toegankelijk zijn. 

  • Die stukken op onverhard terrein zijn aangeduid op de wandelroute. Aan jou de keuze om jouw rock 'n roll-pad verder te zetten, afhankelijk van de weersomstandigheden.
  • Met uitzondering van 2 foto-opstellingen, zijn alle foto-opstellingen toegankelijk via de verharde wegen.
Zijn er nog andere toeristische aanraders voor/na de fototocht?

Zeker! De start en stop van 'Foto-Expo Dranouter' bevindt zich in hetzelfde gebouw als:

  • Het gezellige Eetcafé 't Folk - inclusief gratis dakterras met zicht op de Kemmelberg & festivalweide
  • De intieme concertwerking Muziekcentrum Dranouter
  • Het indoor spelletjesparcours De Klankmakerij

Je start- en eindpunt ligt recht tegenover de festivalweide. Ga dus zeker eens onze lieve vrijwilligers tijdens de opbouw of afbraak een hart onder de riep steken!

Eetcafé 't Folk

Muziekcentrum Dranouter

De Klankmakerij

Moet ik vooraf reserveren?

Nee, gewoon afkomen is de boodschap!

Vergeet wel niet om je persoonlijke Festival Dranouter Belevingsbox op te halen aan Dikkebusstraat 234 - 8950 Dranouter. Deze locatie is de start van 'Foto-Expo Dranouter'.

'Foto Expo Dranouter' is een project van Dranoeter vzw met de steun van gemeente Heuvelland en in samenwerking met CO7.