Over het festival

Hoewel het een van de oudste festivals is in België, is Festival Dranouter still alive and kicking! Een evenement met een rijke traditie, dat staat vast. Verder is Festival Dranouter een festival van, voor en met iedereen. Samen engageren we ons om van Festival Dranouter een open, verdraagzaam festival te maken, waar iedereen zichzelf kan zijn. Gezinsvriendelijkheid, duurzaamheid & toegankelijkheid zitten dan ook diep in ons DNA.

WE CARE A LOT: Dranouter zegt ja aan iedereen en neen tegen grensoverschrijdend gedrag

Festival Dranouter is een evenement waar iedereen welkom is en waar iedereen zichzelf kan zijn. Dat wil de organisatie vooral zo houden. Daarom gaan we proactief tewerk met een campagne tegen grensoverschrijdend gedrag op tal van vlakken: alcohol- en druggebruik, respect en seksueel grensoverschrijdend gedrag. 

Dank je wel aan jou, festivalbezoeker, om iedereen ongeacht gender, afkomst, overtuiging of seksualiteit te respecteren. Samen maken we van Festival Dranouter weer het hoogtepunt van onze zomer!

Image
Festival Dranouter 2022 liefde
Image
Bekers - Festival Dranouter 2022

Festival Dranouter, met de D van duurzaamheid

Onze jarenlange inspanningen om de ecologische voetafdruk van ons festival zo beperkt mogelijk te houden, werd in 2014 al bekroond met ‘De Groene Vent Award’ van OVAM. Ook in 2017 mocht Festival Dranouter deze award ontvangen. Werken aan en denken over duurzaamheid is een langetermijnvisie, dus gaan we ook dit jaar opnieuw op zoek naar nieuwe, alternatieve en efficiëntere technologieën om onze voetafdruk zo beperkt mogelijk te houden. 

Dranouter = gezinsvriendelijk

Wie denkt dat festivals enkel voor de jeugd zijn, die heeft het goed mis. Dat zag De Morgen ook: “Er zijn weinig festivals in het verzadigde Vlaanderen Festivalland die zozeer lijken in te zetten op familievriendelijkheid als Dranouter.”


Festival Dranouter is immers één groot speelparadijs voor de kleinsten én biedt heel wat faciliteiten aan voor families. Want de festivalmicrobe kan je niet vroeg genoeg meekrijgen!

 

Klik hier voor alle info voor gezinnen
 

Image
döner kleibab
Image
Festival Dranouter - Nick Cave - Alex Vanhee

Een festival met een rijke historiek

Angèle, Tamino, Oscar & The Wolf, Michael Kiwanuka,... Allemaal stonden ze op Festival Dranouter, nog voor hun grote doorbraak. Festival Dranouter is dus thé place to be om beloftevolle bands te ontdekken, en om gevestigde waardes aan het werk te zien.

Huishoudelijk reglement

Wat mag wel? Wat mag niet?

Image
camping zone festival dranouter 2022
Image
lions bad festival
Image
pop-up picknick chalet

Dranoeter vzw

Festival Dranouter is een evenement van Dranoeter vzw. Deze overkoepelende organisatie zit achter tal van andere festivals, evenementen, projecten… Denk maar aan:

  • Lions BAD Festival, een festival voor mensen met een mentale en/of fysieke beperking.
  • De unieke concertreeks Secret Sea Sessions i.s.m. de stad Nieuwpoort
  • Het gratis, 2-daags familiefestival Festival aan Zee i.s.m. de stad De Panne
  • Het authentiek, korteketen concept: pop-up picknick Chalet
  • Gone West i.s.m. de provincie West-Vlaanderen

Interesse om Dranoeter vzw in te schakelen voor de organisatie voor jouw evenement? Check de website www.dranoeter.be voor een volledig overzicht van onze realisaties.

 

check hier de website van dranoeter vzw