Eén groot speelparadijs voor de kleinsten

Wie denkt dat festivals enkel voor de jeugd zijn, die heeft het goed mis. Dat zag De Morgen ook: “Er zijn weinig festivals in het verzadigde Vlaanderen Festivalland die zozeer lijken in te zetten op familievriendelijkheid als Dranouter.” Festival Dranouter is immers één groot speelparadijs voor de kleinsten én biedt heel wat faciliteiten aan voor families. Want festivallen op Dranouter is voor iedereen!

Image
kinderen

WIST JE DAT?

Voor kinderen en jongeren zijn er kleine prijsjes. Want de festivalmicrobe kan je niet vroeg genoeg meekrijgen!

Nieuw: kinderen van 2 t.e.m. 13 jaar kunnen een KIDS Ticket aankopen (5 euro) in de online ticketshop. 

  • Met dit minimaal bedrag kan de organisatie voor alle kinderen een festivalbandje met QR-tag voorzien.
  • Zo kan je je met je gezin vlotjes op het festival via de nieuwe gezinsingang, zonder eerst langs de festivalkassa's te passeren.
  • Bovendien kunnen we zo het aanbod kidsanimatie- en faciliteiten beter afstemmen op al dat jong geweld!

Hieronder vind je een overzicht van alle verminderde prijzen voor kinderen en jongeren.

 

Overzicht prijzen

ACTIVITEITEN

Op het festivalterrein vind je links & rechts tal van leuke (kinder)activiteiten. Knutselsessies, percussieworkshops, kermisattracties, speelinstallaties... Op de line-up pagina vind je binnenkort een overzicht van alle kinderanimatie.

Image
kind
Image
kind
Image
kind
Image
kind
Image
kind
Kids
Kapitein Winokio
Clubstage
Kids
Instrumentenatelier
Terrein
Kids
Instrumentenatelier
Terrein
Kids
Instrumentenatelier
Terrein
Kids
Bonkie Bonkie Soundsystem
Palace
Kids
Bonkie Bonkie Soundsystem
Palace
Kids
Gérard Den Olifant
Stille Camping Zone
Kids
Gérard Den Olifant
Stille Camping Zone
Kids
Gérard Den Olifant
Stille Camping Zone
Image
kinderen

BLIJF JE SLAPEN?

De gekende gezinscamping of in de volksmond ‘stille camping’ gaat door het leven als de ‘Stille Camping Zone’! Het is de ideale manier om met je gezin of met (je) kinderen het festival te beleven op een rustige manier, met een gemoedelijke sfeer en waar de nachtrust gerespecteerd wordt. 

Alle kindjes hebben een campingticket nodig. Voor kinderen vanaf 2 t.e.m. 13 jaar kan je een KIDS Ticket - al dat niet met camping erbij - aankopen via de online ticketshop.

stille camping zone

BABYBAR

Op het festivalterrein geldt er een ingangsbeperking op het meebrengen van eigen drank (pet en glas kan niet) maar hervulbare drinkflessen met water en babyvoeding kunnen wel. Jonge ouders kunnen ook terecht in onze babybar. De babybar vind je in de doorgang richting de Club Stage aan je linkerkant. Daar kan je voeding en flessen opwarmen in een microgolfoven en bieden we een ververstafel en knuffelzetel aan. In de koelkast kan je afgekolfde melk bewaren op een veilige temperatuur.

Dit initiatief is een samenwerking van vzw Borstvoeding en De Kringwinkel.

 

vzw borstvoeding de kringwinkel

Image
babybar
Image
berenbad festival dranouter

Berenbad

Een ballenbad, maar dan met zachte, pluchen beren? Dat kan enkel op Festival Dranouter! Je vindt het Berenbad naast de Babybar, voor de doorgang richting de Clubstage.

i.s.m. De Kringwinkel

Festivalmarkt

Neem zeker even de tijd om op de festivalmarkt te fladderen. Je vindt er allerlei "fietjefatjerieën", zoals we in het West-Vlaams zeggen. Vriendschapsarmbandjes, T-shirts met grappige quotes, glitter / henna tattoos of een nieuw kapsel!

Image
festivalmarkt festival dranouter