Mensen met een beperking

Reeds verschillende jaren besteedt Festival Dranouter extra aandacht aan de toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Zo is Festival Dranouter één van de meest toegankelijke festivals in België.

Dankzij samenwerkingen met Inter en de Thuiszorgwinkel is Festival Dranouter maximaal aangepast voor mensen met een beperking. Verschillende aanpassingen die ooit op dit festival werden uitgeprobeerd, worden ondertussen ook op andere festivals en evenementen toegepast. Steeds weer opnieuw gaan we op zoek naar nieuwe oplossingen voor toegankelijkheidsproblemen.

Met dank aan de spelers van Nationale Loterij zijn onze duurzame, inclusieve & toegankelijke initiatieven mee tot stand gekomen.  

 

Inter

Thuiszorgwinkel

 

 

Formulier: Aanmelden bij Inter

Wil je gebruik maken van de diensten van Inter en/of gebruik maken van de Plus Parking, die moet zich aanmelden via een online formulier. Gelieve het formulier in te vullen voor vrijdag 19 juli 2024.

Aanmeldingsformulier Inter 


Let wel: wie wil blijven overnachten op de Plus Camping (met ADL-assistentie), die moet een campingticket aankopen voor deze camping. Klik hieronder om je campingticket voor de Plus Camping aan te kopen.

Campingticket Plus camping

Image
Beperking
Image
Inter

Faciliteiten op Festival Dranouter

Op het festival kunnen mensen met een beperking gebruik maken van volgende faciliteiten:

 • In de Mainstage Chateau is er een "tribune" van waarop rolstoelgebruikers en mensen met krukken (vergezeld van max. 1 vriend of begeleider) de concerten goed kunnen zien. Deze mensen worden ook geholpen in de andere tenten.
 • Alle tenten op het festivalterrein beschikken over een verharde vloer.
 • Op het festivalterrein zijn er aangepaste toiletten.
 • Blindegeleidehonden zijn welkom op het festivalterrein (andere honden niet).
 • Op het festivalterrein is er een verzorgingstent aanwezig (tussen nooduitgang en toiletten bij Mainstage). In deze tent vind je een verzorgingsbed en tillift. Ook kan je in deze tent assistentie aanvragen bij een van de vele medewerkers. Mocht je hulp nodig hebben om rond te snuisteren op de festivalmarkt of om de eetstandjes te verkennen, dan kan je zeker bij deze medewerkers terecht.
 • Op het festivalterrein springen de Inter-medewerkers bij waar nodig. 
 • Inter is (enkel) tijdens het festival 24 / 24u bereikbaar op dit nummer: 0032 475 29 92 77
 • Slechtzienden met een visuele beperking van minimum 60% kunnen de concerten volgen vanuit de frontstage (neem hiervoor vooraf even contact met Inter). 
 • Tijdens het festival kunnen personen met een beperking gratis een beroep doen op assistenten van Inter voor het opzetten van hun tentje, assistentie bij gebruik van het toilet, bij het wassen, bij verplaatsing, bij het eten, enz. De persoon met een beperking geeft hierbij zelf aanwijzingen hoe hij/zij die assistentie wil.

 

Image
nationale loterij 2023 socials inclusie

Plus Camping (ADL)

Er is een voorbehouden kampeerzone voor mensen met een beperking en hun familie of vrienden: de Plus Camping met ADL-assistentie. Deze ligt aan de overkant van traditdionele Camping Zone en is bereikbaar via afrit 1.

 

pluscamping

Image
ADL 1 klein
Image
Beperking

Op de Plus Camping is er een ADL-tent met allerlei faciliteiten:              

 • Je kan er ´s nachts je rolwagen achterlaten en/of opladen
 • Er zijn aangepaste wasbekkens
 • Er zijn hulpmiddelen zoals een tillift, een verzorgingsbed, een toiletstoel,...
 • Er is een aangepaste toegankelijke douche
 • Ook dit jaar kunnen mensen met een beperking een toegankelijke douche gebruiken. 
 • Natuurlijk zijn er ook aangepaste toiletten op deze camping

 

 

Pot-pas

Op de Plus Camping kan je bij Inter terecht om een pot-pas te vragen. Dat is een betaalkaart, waarop er digitale eet- en drankbonnen staan. Je kan er overal eten en drinken mee kopen op het festivalterrein, op dezelfde manier als met je armbandje. Erg handig!

Image
Potpas

ADL-assistenten

De ADL-assistenten zijn te vinden bij het speciaal podium in de grote concerttent en op de voorbehouden kampeerzone. Daar is ook een folder te krijgen met concrete en specifieke informatie over deze assistentie (wat, waar, wanneer…).

 

Thuiszorgwinkel

De Thuiszorgwinkel zorgt voor een aantal hulpmiddelen die bij verzorging en ADL gebruikt kunnen worden, alsook voor reserve rolstoelen. Het hele festivalweekend staat iemand van de Thuiszorgwinkel ter beschikking voor technische problemen zoals rolstoelpech, gebroken krukken of andere.

Image
Beperking