Betalen op het festival

Festival Dranouter is een cashless evenement! Hier de volledige info over dit gebruiksvriendelijke systeem.

CASHLESS, WABLIEFT?

Dat betekent dat je alle aankopen van drank en eten kan betalen met digitale bonnen. Weg  met die papieren bonnetjes. Goed nieuws, want op die manier vind je geen verfrommelde bonnetjes meer terug in je broekzak na het festival.

In plaats van de papieren bonnetjes werken we met digitale munten: “bongs”. Deze bongs staan op een chip die aan je festivalbandje bevestigd is. Je festivalbandje-met-chip is dus ineens ook je persoonlijke digitale portemonnee. Het systeem is zeer gebruiksvriendelijk en werd al op honderden evenementen toegepast. 

 • Wil je een verse pizza of een frisse Guinness bestellen, hou dan de chip tegen de kassa aan de bar. Comfort ten top!
 • Voor en na betaling kan je checken hoeveel bongs je nog over hebt. Dat kan ook steeds via het online platform, maar ook aan elk barpunt en de drankbonnenstand.
 • Wil je je overschot aan bongs laten terugstorten na het festival? Registreer je dan via het online refundformulier.
  Het refundformulier komt na het festival online op de website van Festival Dranouter.

HOE KOOP IK “BONGS”?

Samen met je festivalticket

Heb je bongs aangekocht samen met je toegangsticket? Druk je ticket-voucher af. Of nog beter: bewaar het op je smartphone. Bij aankomst op het festival wordt deze voucher gescand en staan de bongs op je chip!

Image
Bongs

Payconiq by Bancontact-app

Vergeet cash en verloren bankkaarten, op Festival Dranouter betaal je mobiel met de Payconiq by Bancontact-app! Op het festivalterrein herlaad je snel en eenvoudig zelf jouw bandje met een simpele scan van een QRcode die op je bandje staat. Dankzij de Payconiq by Bancontact-app verlies je geen tijd in de wachtrij aan de kassa en mis je geen enkel memorabel festivalmoment.

 • Laad eenvoudig zelf bongs op je bandje
 • Scan de QR-code met je Payconiq by Bancontact-app
 • Geef een bedrag in
 • Bevestig en klaar!

TIP: Download en activeer de app voor je naar het festival komt. Zorg ervoor dat je app up to date is.

Zo download je de app: Zoek in de App Store of Google Play Store op ‘Payconiq by Bancontact’ en klik op het pictogram van de app. De download start automatisch, de daaropvolgende activeringsprocedure verloopt in drie supereenvoudige stappen. De gedetailleerde uitleg per stap lees je op de website van Payconiq by Bancontact.

App Store Google play store Website

Mocht je tijdens Festival Dranouter technische problemen ondervinden met de Payconiq by Bancontact-app, dan kan je met je vragen terecht aan het infopunt aan de ingang van het festivalterrein.

Image
Payconiq
Image
Payconiq by Bancontact
Image
Payconiq by bancontact potpas

Online platform 

Wil je extra bongs aankopen tijdens het festival, dan kan dat door een account aan te maken op het online platform, dat binnenkort online komt.

 • Maak een account aan met je e-mailadres en een wachtwoord naar jouw keuze.
 • Daarna kan je extra bongs aankopen!

Handig: dankzij het online platform zie je hoeveel bongs je nog over hebt, ongeacht hoe je die hebt aangekocht.
Heb je bongs aangekocht samen met je toegangsticket, dan zijn die bongs vooraf nog niet te zien in de online account. Eenmaal je op het festivalterrein bent en je je toegangsticket met bongs hebt laten scannen aan de ingang, dan zie je jouw bongs wel terug in je online account.

Ter plekke

Ook aan de drankbonnenstands kan je bongs op je bandje zetten. Er zijn zowel bemande als onbemande drankbonnenstands op het festivalterrein. Aan de loketten kan je met Payconiq by Bancontact-app, cash en bankkaart betalen. Aan de onbemande drankbonnenstands betaal je met bankkaart. Eenvoudiger kan toch niet!

Image
Bongs

POT-PAS

Wil je samen met je vrienden of familie een potje bijeenleggen om te trakteren? Koop dan je bongs aan het bemande verkooppunt en vraag een Pot-Pas. Dit is een betaalkaart met chip waarop je digitale bonnen kan zetten. Je kan er overal mee betalen, op dezelfde manier als met je armbandje. Ook handig voor de ouders die hun kinderen om een puntzak aardbeien willen sturen...

Image
Potpas

WAT MET MIJN OVERSCHOT AAN BONGS?

Heb je na het festival nog bongs over? Die betalen we graag terug.
Wie zijn overschot aan bongs wil laten terugstorten, moet zich registreren via het online refundformulier. Hou je armbandje of pot-pas bij, de code die daar op staat heb je nodig om je te registeren.
Registreren kan tot en met 31 augustus 2023. Daarna wordt iedereen uitbetaald.

Opgelet: Er wordt 1 bong aangerekend als transactiekost voor het verwerken van de terugstorting.