Festival Dranouter als showcasefestival

Image
Kids with buns

Talent in folk

Nieuw dit jaar is dat Festival Dranouter zichzelf ook ontwikkelt tot showcasefestival. De organisatie nodigt i.s.m. VI.BE een ruime selectie van zowel Vlaamse als UK zaal- en festivalprogrammatoren uit, om een selectie folk en nieuw talent in het programma te ontdekken. Met in het bijzonder 7 Vlaamse rootsbands en jong talent: Laïs, Naragonia Quartet, Vincent Coomans, Snaarmaarwaar, Broes, Loogaroo Quartet, Omar Dahl en Ão.

Bands als Naragonia Quartet en Laïs zijn al gevestigde waardes, voor Vincent Coomans en Omar Dahl moet het nog allemaal beginnen. Wie weet is hun set op Festival Dranouter de start van een mooi verhaal. Wat dat talent groeit op Dranouter, is al eerder bewezen. Zo stonden namen als Angèle, Tamino en Oscar & The Wolf op één van de podia, lang voor de grote doorbraak.

Met het showcase element wil Festival Dranouter aankomende Vlaamse en UK bands promoten bij binnen en buitenlandse programmatoren. 

OP UITNODIGING

Festival Dranouter zet talentvolle folkartiesten en trad bands in de kijker. Daarom zal Festival Dranouter dit jaar concert- en festivalprogrammatoren uitnodigen om deze talentvolle lichting te ontdekken. Zo maken allerhande programmatoren kennis met jong geweld en gevestigde waarden in de folk scène. 

  • Programmatoren moeten zich niet zelf aanmelden. 
  • Dranoeter vzw stuurt zelf uitnodigingen uit.
  • Daarna volgt een korte selectieprocedure. 
  • De geselecteerden worden daarna gecontacteerd in verband met de praktische afspraken.

Samenwerkingen

Eerder maakte Festival Dranouter al bekend dat er een Focus UK komt op het festival met de allerbeste Britse folkbands van het moment. Maar Festival Dranouter gaat nog verder. Er komt een samenwerking aan met het prestigieuze showcase festival Efex (English Folk Expo). Dit najaar presenteert Festival Dranouter er drie Vlaamse opkomende folkbands. Het festival helpt ism. VI.BE die drie lokale bands met het uitbouwen van hun internationale carrières. Festival Dranouter investeert in hun showcase-moment met onder andere reisverblijf, VI.BE staat hen bij met coaching. Het gemeenschappelijk doel? De bekendheid van folk én de topbands uit Vlaanderen en de UK te vergroten, in binnen- en buitenland.