Jonathan Jeremiah

UK
-
Chateau

De Brits/Ierse singer-songwriter Jonathan Jeremiah is een soloartiest in de ware zin van het woord. Als 'loner' vertaalt hij zijn visie in muziek, met observaties als verhalen en een heerlijk vermoeide stem als warm kacheltje. Jonathan Jeremiah kwam in 2011 op het toneel met debuut 'A Solitary Man', een plaat met melancholieke, orkestrale popliedjes, die BBC omschreef als "elegant and soulful, a luscious artefact of 1970s songwriting class". Singles zoals 'Lost' en 'Happiness' maakten hem instant bekend.

Met 'Horsepower for the Streets' levert hij zijn vijfde plaat af. Inspiratie zocht en vond hij daarvoor aan deze kant van het Kanaal. Weg van de Londense drukte schreef hij in het ommeland van Bordeaux en nam hij op in een kerk in Amsterdam. De helderheid van zijn soulvolle, tijdloze nummers trekken de luisteraar mee in een landschap dat hij zo gedetailleerd schildert, terwijl hij tegelijk veel ruimte voor verbeelding laat.

"Zijn in scrub gedrenkte stem blijft nog steeds zijn grootste wapen en hij laat die geregeld gecontroleerd overslaan", aldus Dansende Beren. Voor fans van Michael Kiwanuka, Blaudzun en Paolo Nutini.

 

KOOP TICKETS

 

 

Remote video URL
Remote video URL
Image
Jonathan Jeremiah