Pop-up picknick Chalet is terug!

Image
Pop-up

Na groot succes: pop-up picknick Chalet is terug!

Na het geweldige succes van vorig jaar start Pop-up Picknick Chalet vanaf vrijdag 31 maart aan een nieuw seizoen. Met vrienden of familie (tot 10 personen) kan je opnieuw een van de drie charmante chalets op de oude festivalweide van Dranouter boeken en er naar believen smullen van al het streeklekkers uit de picknickmand. Dit alles terwijl je in de zon met je favoriete gezelschap kan genieten van het prachtige natuurlandschap van Heuvelland. Van vrijdag 31 maart tot en met zondag 9 juli kan je elk weekend een chalet reserveren op vrijdagavond, zaterdagmiddag- of avond, en zondagmiddag- of avond. Reserveren doe je beter op tijd, want de plaatsen zijn beperkt!

 

Klik hier voor meer info & reservaties.

Image
pop-up CHALET

Korteketenpicknick

De picknickmand is boordevol gevuld met alleen maar lekkere streekproducten uit de Westhoek. Naast de klassiekers van de vorige Chalet-seizoenen, proef je van enkele nieuwe streeproducten. Zo kunnen mensen die vorige seizoen al kwamen smullen dat nog eens doen.

Alles wat je in de picnickmand terugvindt, vormt samen een uitgebreid 3-gangenmenu. Beginnen doe je met een huisbereide tapenade met toastjes van Eetcafé 't Folk (Dranouter).

Als hoofdgerecht kan je de heerlijke broodjes en ovenkoeken van Bio De Trog (Ieper) beleggen met ambachtelijk hoofdvlees bereid met St. Bernardus Tripel (Poperinge), paté met het bier van Queue de Charrue (Ploegsteert), Nunnekaas, Watoukaas (Poperinge)... Een vrolijk slaatje met groentjes van De Lindehoeve (Wulvergem) kan niet ontbreken. Als kers op de taart is er nog dé huisspecialiteit van Eetcafé 't Folk: een overheerlijke chocomousse.

Bij deze mand hoort er een drankenpakket dat nauwkeurig geselecteerd is door het team van Eetcafé 't Folk, met o.a. water van de Robinetto-tap, Marleens bekende picon en de speciaal gebouwen Chalet-pils.

In de chalet, met 180° uitzicht, wacht er een begeleidende brochure op de bezoekers met een woordje extra uitleg over de producten en de producenten uit de streek. De lokale handelaars krijgen zo een duwtje in de rug.

Image
xh

3-gangenmenu

De picknickmand is boordevol gevuld met alleen maar lekkere streekproducten. Alles wat je terugvindt in de mand vormt samen een uitgebreid 3-gangen menu. Beginnen doe je met een huisbereid voorgerechtje. Het hoofdgerecht bestaat uit alleen maar ambachtelijke lekkernijen uit de streek zoals hoofdvlees, rillette, kazen, ... Daarbij hoort ook nog een fris slaatje. Als kers op de taart is er nog dé huisspecialiteit van Eetcafé 't Folk als dessert. We kunnen je verklappen dat dit een overheerlijke chocomousse is!

Bij deze mand hoort er ook een drankenpakket die nauwkeurig geselecteerd is door het culinair team van Eetcafé 't Folk. Deze bestaat uit water, Picon en bier.

Formules

Naast de gewone picknickmand, zijn er nog verschillende andere formules beschikbaar. Zo is er een optie voor kinderen, met o.a. Nunnekaas en ambachtelijke beenham.

Ook is er een vegan picknick ter beschikking. Laat je verwennen door een verrassingsassortiment met de beste veganistische spreads en dips van Bonrill (Ieper) en vegan broodjes van Bio De Trog (Ieper). Als dessert smul je van de bekende vegan chocomousse van Eetcafé 't Folk (Dranouter).

Image
pop-up CHALET_202231

PRAKTISCH

De prijs voor de picknick voor een volwassene bedraagt € 25.50 per persoon, zowel voor de gewone als de vegan versie. Kinderen betalen € 13 per persoon.

Pop-up picknick Chalet vindt elk weekend plaats op vrijdagavond, zaterdagmiddag- en avond, en zondagmiddag- en avond. De picknickmanden haal je op in Eetcafé 't Folk (Dikkebusstraat 234, 8958 Heuvelland).

  • Op vrijdag kan je je picknickmand ophalen tussen 17u00 en 21u00. 
  • Op zaterdag en zondag kan je de mand oppikken tussen 11u30 en 18u00.

Daarna trek je naar de oude festivalweide, gelegen aan de Koudekotstraat Dranouter. 

Er is parking aanwezig aan de achterkant van Eetcafé 't Folk. Ook is er parking aanwezig bij de chalets zelf.

Extra drankenaanbod

Bij elke formule is er mogelijkheid tot een extra drankenaanbod. Je hebt keuze tussen verschillende streekbieren, biologische tuinsappen en Heuvellandse wijnen. Geniet nog meer van al dat lekkers met een glaasje erbij.

Image
dranouter pop-up CHALET_202231

Privacy & Rust

Boek deze unieke ervaring en je hebt jouw chalet helemaal tot jouw beschikking voor enkele uren. Tijd genoeg om te genieten van al dat lekkers van de picknick, van de rustige omgeving & glooiend landschap en van de gezelligheid van je vrienden of familie.

De chalets zijn aangekleed om je ervaring zo aangenaam mogelijk te maken. Elke chalet is uitgerust met tafel, stoelen, parasols, ligstoelen... Binnen voel je je helemaal op het festival door de sfeerfoto's die er ophangen. Kortom: al het nodige is aanwezig om enkele uren te vertoeven in een oase van rust en natuur!

Let wel: er is geen sanitair en geen elektriciteit aanwezig.

Image
Chalet
Image
Chalet
Image
Chalet
Image
Chalet
Image
Chalet

Nog veel meer te beleven in Dranouter

Zoek je nog een leuke activiteit om voor of na je picknickbeleving te plannen? Dan hebben wij al enkele toffe ideetjes. 

  • Wat dacht je van een bezoek aan het indoor spelletjesparcours De Klankmakerij?
  • Of een concert van Muziekcentrum Dranouter?
  • Ook het splinternieuw, panoramisch dakterras van Eetcafé ’t Folk moet je gezien hebben! Je kan er genieten van de vergezichten met een streekbiertje, een Heuvellands wijntje of ander lekkers in de hand.
  • Maak er meteen een ontspannend weekend van en overnacht in Vakantieverblijf De Backstage, volledig ingericht in Festival Dranouter-stijl.